Miruna Cojanu

E mai mult decat pasiune. E dincolo de curricula. E mai frumos decat un zambet. E mai puternic decat dorinta. E vocatie. 

M-am intrebat de curand ce imi doresc cu adevarat. Unde e sensul profund al bucuriei, care e pornirea fireasca spre implinire, cum as simti ca zilele trec cu folos frumos. Raspunsul a venit usor, fara neliniste : pictura.

Fara cuvinte mari sau revelatii epifanice, arta platica a fost mereu in inima mea: de la pasiunea pentru lucrarile altora, pentru culorile, detaliile de emotie de pe fetele celorlalti, obsesia pentru grafisme si pana la reveriile in care desenam in minte tablouri intregi. Doar ca inca nu avusesem curajul sa ma apropii de o panza curata.

Nu am crezut niciodata ca o vocatie te poate cauta si consuma, am fost mereu de partea pragmatismului, pana de curand. Cand am inteles ca ceva atat de extraordinar li se poate intampla si celor mai cinici dintre noi si am decis sa-mi ascult sufletul, am intrat in atelier si am inceput sa lucrez. Iar acum cred ca in viata nu ai voie sa scapi de tine si de adevarata ta vocatie.

Imi propun mereu sa transpun pe panza tot mai mult din ceea ce simt, din culorile, lumina , pasiunea si feminitatea in care cred din tot sufletul, din viziunea mea despre viata, despre frumusetea ei si a noastra, ca oameni.

Pictez cu drag ca sa ma bucur, ca sa aduc emotie, atat mie cat si celor care simt ca mine.